For Members

Είμαστε φιλόδοξοι λάτρεις της τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουμε να γίνουμε μέρος του οικοσυστήματος του AI στον κόσμο και ΕΣΥ μπορείς να είσαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Καλωσορίζουμε φοιτητές από όλα τα υπόβαθρα και τους κλάδους που είναι παθιασμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη και θέλουν να μάθουν, να μοιραστούν και να συνεργαστούν.

To μακροπρόθεσμο όραμά μας και η αποστολή μας είναι τα βασικά συστατικά που μας κινούν προς τα εμπρός χωρίς να χάνουμε την κατεύθυνσή μας.

Εάν συνδυάζεις τις παρακάτω ιδιότητες, τότε είστε αυτός που ψάχνουμε! 

  • Πάθος για την τεχνητή νοημοσύνη 
  • Ομαδικό πνεύμα
  • Έτοιμ@ να διαθέσεις τουλάχιστον 6 ώρες την εβδομάδα για την πρωτοβουλία 
  • Αφοσιωμέν@ και με κίνητρο να προωθήσεις την πρωτοβουλία μας  
  • Κινητοποιημέν@ να φέρεις την αλλαγή στην Ελλάδα 
  • Ανοιχτή επικοινωνία

Ο οργανισμός μας χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα βάσει αρμοδιοτήτων, όπως αυτές που ενδεικτικά παρουσιάζονται παρακάτω. Σε όλα τα τμήματα ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε έντονα την δημιουργικότητα των μελών, υποστηρίζοντας με χαρά τις νέες πρωτοβουλίες και ιδέες! Αναλυτικά, τα τμήματα και οι (ενδεικτικές) αρμοδιότητές τους:

Το τμήμα L&F είναι υπεύθυνο για τα νομικά και οικονομικά ζητήματα του οργανισμού. Συγκεκριμένα, τα μέλη του τμήματος είναι αρμόδια για τον διαχείριση και την κατανομή των χρηματικών πόρων του οργανισμού στις δράσεις των άλλων τμημάτων (προϋπολογισμός). Παράλληλα, το τμήμα αυτό διαχειρίζεται τυχόν συμβόλαια επιχορηγήσεων και συνεργασιών, και αναλαμβάνει τον ευρύτερο έλεγχο συμμόρφωσης του οργανισμού με το νομοθετικο πλαίσιο.

Το τμήμα αυτό σε αφορά, εάν σου αρέσει να βλέπεις την μεγάλη εικόνα και ενδιαφέρεσαι για το νομικό ή και οικονομικό πεδίο. Εάν κάτι τέτοιο σου ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά νομίζεις ότι δεν έχεις αρκετές προηγούμενες γνώσεις, μην ανησυχείς! Η μάθηση είναι μέρος της διαδικασίας!

Το τμήμα Marketing & Social Media είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του brand UniAI, φροντίζοντας τόσο για την αισθητική και τα γραφιστικά του οργανισμού όσο και για την διαδικτυακή του παρουσία. Οι δημιουργικές αρμοδιότητες του τμήματος περιλαμβάνουν την δημιουργία υλικού για τα social media, τον σχεδιασμό καμπανιών προώθησης του οράματος και της αποστολής του οργανισμού, όπως και δημιουργία merch για τα μέλη μας. 

Ψάχνουμε για άτομα με μεγάλη διάθεση να εξερευνήσουν τον κόσμο του μάρκετινγκ: δεξιότητες σχεδιασμού και γνώσεις μάρκετινγκ, ενδιαφέρον για τα social media, ενδιαφέρον για έρευνα, δεξιότητες συγγραφής και κοινωνικές δεξιότητες. Οι δεξιότητες στο streaming, τη φωτογραφία ή/και το design εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Τίποτα από όσα προσπαθούμε να καταφέρουμε δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τις πολύτιμες συνεργασίες μας. Από τα αναγκαία σνακ στα διαλείμματα των δράσεών μας, μέχρι τη διάδοση των πρωτοβουλιών μας σε διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας και την συνεργασία με εταιρείες για μεγαλόπνοα σχέδια, η ομάδα Partners & Sponsors αναλαμβάνει δράση. 

Εάν έχεις επικοινωνιακές δεξιότητες (ή θέλεις να τις αναπτύξεις), σου αρέσει η διάδραση και η επικοινωνία με κόσμο, έχεις ένα ενδιαφέρον στις πωλήσεις και προ πάντων πιστεύεις πως μπορείς να μεταδώσεις το όραμα του UniAI προς τα έξω, σε θέλουμε στην ομάδα!

Ο ρόλος του τμήματος είναι διττός. Από την μία το τεχνικό κομμάτι (ΙΤ) έχει ως βασικό έργο την δημιουργία, συντήρηση και εξέλιξη της ιστοσελίδας μας, την οργάνωση και διαχείριση των εσωτερικών και εξωτερικών καναλιών επικοινωνίας (Slack, Drive και Discord αντίστοιχα), ενώ παράλληλα, φιλοδοξεί να αναπτύξει ένα πολύ δημιουργικό κομμάτι development, του οποίου οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από τις ιδέες των μελών του! Από την άλλη, το τμήμα είναι υπεύθυνο για την ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από άλλα τμήματα με σκοπό την δημιουργία reports για τους ενδιαφερόμενους φορείς. 

Αναζητούμε δημιουργικά άτομα με τεχνικές γνώσεις τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν και να υλοποιήσουν τεχνολογίες Front- και Backend. Ειδικότερα, ψάχνουμε άτομα που ενδιαφέρονται και έχουν εμπειρία με τεχνολογίες όπως Figma, WordPress, Google Analytics, Microsoft Excel / Google Sheets, Power BI και Python. Εάν σου αρέσει η οργάνωση και είσαι πρόθυμος να δοκιμάσεις τις τεχνικές σου γνώσεις και να μάθεις, μην διστάσεις να γίνεις μέλος του τμήματός μας!

Η κινητήριος δύναμη του UniAI είναι τα μέλη της, και το τμήμα Community βρίσκεται εκεί για αυτά. Στόχος του τμήματος είναι η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος και ο σχηματισμός δεσμών μέσα στην κοινότητα μας, αναλαμβάνοντας την οργάνωση εσωτερικών δράσεων που μας ενδυναμώνουν ως ομάδα και φροντίζοντας για την επιλογή των κατάλληλων νέων μελών ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε τμήματος. 

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες ή απαιτήσεις. Ψάχνουμε για άτομα που είναι κινητοποιημένα, που απολαμβάνουν την επικοινωνία με τους ανθρώπους και την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων από την αρχή μέχρι το τέλος. Χρειαζόμαστε άτομα για να σχεδιάσουν και να οργανώσουν την διαδικασία πρόσληψης και να πραγματοποιούν συνεντεύξεις. Τα μέλη της τμήματος, αναλαμβάνουν πλήρη κυριότητα των έργων του, προωθώντας την πρωτοβουλία με τις ενέργειές τους και τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες.

Το τμήμα Education (Εκπαίδευσης) είναι υπεύθυνο για την συγκέντρωση & την δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την διοργάνωση σχετικών Workshops. Παράλληλα, το τμήμα αναλαμβάνει την επιμέλεια ομιλιών και φροντίζει για το περιεχόμενο διαφανειών και αναρτήσεων εκπαιδευτικού/ ενημερωτικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτού του τμήματος υπάρχει μεγάλη ελευθερία για πρωτοβουλίες διεξαγωγής ερευνών και πιθανών δράσεων σε σχολεία.

Ψάχνουμε κινητοποιημένα άτομα που επιθυμούν να εντρυφήσουν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, που θέλουν να αναζητήσουν εκπαιδευτικό υλικό (π.χ. online μαθήματα) αλλά ακόμα και να το δημιουργήσουν. Εάν, λοιπόν, έχεις ερευνητικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και θέλεις να πραγματοποιήσεις παρουσιάσεις και εργαστήρια για τις εκπαιδευτικές μας εκδηλώσεις, το τμήμα Education είναι για εσένα!

Η ομάδα Events & Experience είναι εκείνη που αναλαμβάνει τον προγραμματισμό και την οργάνωση των event μας. Οι αρμοδιότητές της, πέρα από την εύρεση και το κλείσιμο κατάλληλων χώρων για τις εκάστοτε δράσεις, περιλαμβάνουν την ευρύτερη υλικοτεχνική επιμέλεια των δράσεων (logistics), την πρόταση και τον πειραματισμό με νέα πρότζεκτ και την διοργάνωση της μεγαλύτερης δράσης στην οποία στοχεύουμε, το πρώτο δικό μας Makeathon. 

Εάν σου αρέσει η οργάνωση, είσαι δημιουργικός, έχεις επικοινωνιακές δεξιότητες, ενδιαφέρεσαι για το Project Management, και θέλεις να δημιουργήσεις αξέχαστες εμπειρίες για όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας, μην διστάσεις να δηλώσεις για να γίνεις μέλος της ομάδας Events & Experience!